Filosofie

Aangenaam heeft als doel om smakelijke gerechten te bereiden met producten die op een verantwoorde manier zijn verkregen. Dit uit zich in bijna alle producten die wij op de kaart hebben staan, maar ook in alles er om heen. Hieronder vindt u een overzicht van wat wij zoal doen om ons duurzame imago gestalte te geven;

  • Wij schenken uitsluitend biologische wijnen, koffie & thee. Ons tapbier is het duurzaam gebrouwen Brand bier. Daarnaast serveren wij u speciaalbieren van de Texelse bierbrouwerij, Gulpener biologisch en Budels biologisch.
  • De vis van onze kaart wordt per seizoen uitgezocht via de viswijzer van het WNF. De viswijzer is in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen over het wel en wee van veel vissoorten. De vis die wij inkopen staat in de groene zone van de viswijzer. Dit houdt in dat de vis op milieuvriendelijke wijze wordt gekweekt of  met de juiste methodiek gevangen, in het seizoen is (dus niet in paaitijd) en niet overbevist is.
  • Wij serveren u alleen vleesgerechten die worden bereid met biologisch vlees. Dat betekent dat de dieren vrij hebben rondgelopen en niet zijn behandeld met antibiotica & groeihormonen. Daarnaast worden de dieren natuurlijk gevoederd.
  • Onze chocolade komt van Tony’s Chocolonely, een merk wat er bewust voor heeft gekozen te werken aan 100% slaafvrije chocolade, een missie die wij graag steunen. Daarom maken wij al 10 jaar met veel plezier onze pure chocolademousse met deze chocolade en kunt u bij uw koffie of thee genieten van een goed stuk Fair Trade chocolade!
  • De aankleding van het restaurant draagt grotendeels het Fair Trade keurmerk en is gemaakt van FSC gekeurd hout. Zo is is er in onze bar zelfs gebruik gemaakt van echt Haarlems Hout! Daarnaast worden veel van onze gerechten geserveerd in of op Fair Trade servies.
  • Natuurlijk zijn de groenten, slasoorten, fruit en zoveel mogelijk andere producten biologisch.
  • Gebruiken wij groene stroom en gas en maken schoon met ecologische reinigingsmiddelen.
  • Kunt u ‘sociaal sparen’ met ons 1for1 stamp spaarsysteem. U spaart voor leuke cadeaus en spaart tegelijkertijd bij elke stempel die u krijgt voor een maaltijd voor Stichting Ombir. Dit Nepalese weeshuis wordt gerund door Nederlandse vrijwilligers en kan uw hulp goed gebruiken. Daarnaast doneert Aangenaam maandelijks een bijdrage via 1for1 stamp aan deze stichting voor de bouw van een nieuw onderkomen.

Naast onze grotere leveranciers, waarvan boven de verhalen staan vertelt en gelinkt hebben wij uiteraard ook een groot aantal kleinere leveranciers. Hieronder kunt u er een aantal vinden, via de links leggen ze zelf uit waarom hun product zo duurzaam is!

Heerlijkheid Mariënwaerdt – Kazen & Chutneys

Bastiaansen – Kazen

De Vegetarische Slager – Vleesvervangers

Naturfrisk, Thijstea & Bionade – Frisdranken

Schulp – Sappen

Kemper kip – Biologische kip

Good Herdsmen – Biologisch rundvlees

Tohi – Koffie & thee chocolade

Bioitalia – Tomaten, bonen & olijfolie

Amaizin – Kokosmelk, tortilla’s, nacho’s

Carl Siegert – Brood

Boerderijs, N’ice & Professor Grunschnabel – IJs

Weerribben zuivel – Boter, crème fraîche, yoghurt & melk

Korenmolen de Zandhaas Santpoort – Bloem & spelt

Nature Crops – Quinoa producten

Ekoland – Honing, noten en diverse graanproducten

Ecover – Schoonmaakproducten

Aangenaam is ondanks deze strenge richtlijnen in staat om heerlijke, creatieve en pure gerechten te serveren tegen een eerlijke prijs. Kom snel eens langs en ervaar onze oprechte gastvrijheid in een ultieme huiskamersfeer, bij een va de leukste restaurants in Haarlem!

20150213_Aangenaam_017banner